Ξενώνας Αλέξανδρος - Αράχωβα

Περιοχή - Ξενώνας Αλέξανδρος - Αράχωβα

English Language Greek Language

Η περιοχή του Παρνασσού στην Κεντρική Ελλάδα συμπεριλαμβάνει το Νομό Φωκίδας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας. Κάθε μία από αυτές τις περιοχές έχει τη δική της ομορφιά και προσφέρει στους επισκέπτες γαλήνη, διασκέδαση, περιπέτεια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους συναρπάσει.

Arachova Greece

Στη Φωκίδα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών ο οποίος, την αρχαία εποχή, θεωρείτο ο "ομφαλός" της γης.

Οι Δελφοί είναι, μετά τον Παρθενώνα, ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος αρχαιολογικός χώρος όπου, πάντα, σταματούν όσοι επισκέπτονται την περιοχή. Το μουσείο που υπάρχει εκεί, τα αρχαιολογικά ερείπια και η σημαντική ιστορία του μαντείου των Δελφών, καθιστούν ακόμα πιο επιβλητικό το χώρο και εμπνέουν τον επισκέπτη.

Ολόκληρη η περιοχή του Παρνασσού, με το υπέροχο φυσικό τοπίο της, είναι ιδανική για τους φυσιολάτρεις και για όσους αγαπούν την περιπέτεια, διότι μπορούν να εξερευνήσουν κάθε σημείο της διασχίζοντας τα αμέτρητα γραφικά μονοπάτια.

Ο Παρνασσός προσφέρεται, επίσης, για πολλές δραστηριότητες. Το χειμώνα, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, καταφθάνουν στο φημισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της περιοχής για να απολαύσουν το σκι στις άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις που είναι κτισμένες σε ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς και υπέροχης θέας.

Εκτός από το σκι, στην περιοχή διεξάγονται και άλλα είδη σπορ όπως, trekking, ορειβασία κ.λ.π. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις αμέτρητες εκκλησίες που είναι διασκορπισμένες τριγύρω, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.


Arachova Region
Αράχωβα
Parnassos Ski Centre
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ancient Delphi
Δελφοί

Osios Loukas Church
Όσιος Λουκάς
Galaxidi town
Γαλαξίδι
Antikyra town
Αντίκυρα

Korikion Andron region
Κωρύκειον Άντρο
Distomo town
Δίστομο

Facebook Link
© 2004 - GAP Web Agency - AroundGreece.com
Validated