Ξενώνας Αλέξανδρος - Αράχωβα

Δελφοί

English Language Greek Language Russian Language

Οι Δελφοί είναι μετά τον Παρθενώνα στην ακρόπολη των Αθηνών, ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας.  Αποτελούν δημοφιλή προορισμό για εκδρομές και περιηγήσεις και όλα τα τουριστικά γραφεία προσφέρουν μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές στα προγράμματα τους.

Οι Δελφοί θεωρούνταν στην αρχαιότητα ο ομφαλός της γης και το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου. Ήταν από τα μεγαλύτερα λατρευτικά κέντρα και η μεγάλη σημασία τους ήταν εμφανής από τους θησαυρούς που είχαν αφιερώσει πολλές πόλεις του αρχαίου κόσμου. Ήταν τόση η επιρροή των Δελφών, όπου πόλεις κατά τα άλλα εχθρικές μεταξύ τους, είχαν τους θησαυρούς τους τον ένα δίπλα στον άλλο.

Τόσο η περιοχή όσο και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αυτή την ιστορική περίοδο, ενώ τα υπέροχα «ερείπια» των θησαυρών και των μνημείων αποτελούν ατράνταχτη μαρτυρία της εμβέλειας και λατρευτικής σημασίας αυτού του χώρου. Στο αρχαιολογικό μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε  συλλογές κοσμημάτων, αγαλμάτων και άλλων ευρημάτων μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας.

Οι Δελφοί ανήκουν στην περιοχή του Παρνασσού και όλο το χρόνο αποτελούν προορισμό διακοπών για πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με την Αράχωβα και έχουν άριστη τουριστική υποδομή.

Delphi - Greece

Facebook Link
© 2004 - GAP Web Agency - AroundGreece.com
Validated